onsdag 9. april 2008

Me har nå fått ei geit og 3 høns. Eller, det e sje me som har kjøpt de, men de bor hos oss. Det ser veldig idyllisk ut! På lørdag hadde me åg vår første slange med huset, så dyrelivet e det ingenting å sei på lenger.
Liv

Eg holde på å søke på samordna opptak, til alle slags studier. Eg sitte bare å velge og vrake ka eg syns høres interessant ut. Det e kvalmande urettferdig at vennene mine her isje ein gang vett om de får sjansen til å gå på universitetet. Å de e mye mer engasjert i skole og lesing enn eg noen gang har vært. I tillegg slite CRO litt med pengene for tiden, og matprisen e veldig høy nå så de maatte kutte på måltidene på CRO. Lunsj e for alle, men der e isje middag lenger og morgengrøten e kun for Rehabiliteringsklassen og de som går i lære til fagbrev. I Norge e folk heilt hysteriske på at unger må få rett mat og i hvert fall frokost -kossen ska de ellers klare å konsentrere seg på skolen? Ja, kossen ska de det? Dessverre, her i Uganda finnes der større problemer enn det.


Siden det blei litt negativt naa maa eg veie opp me aa fortelle om lærerene her. Me går rundt på skolene for å sjekke at CRO ungene går på skolen og då prate me en del me lærerene. Folk kan sei ka de vil om slåing og andre ting de meine e forferdelig i skolesystemet her, men lærerene imponere meg. Når en lærer som har hatt en klasse på 60-100 unger i rundt 2 måneder på stående fot kan navnet på alle elevene sine, og til og med kan fortelle akkurat kossen den enkelte ligge an på skolen, då bøye eg meg i støvet eg.

Isaiah har begynt aa selge egg for aa tjene penger. Eg og Lisbeth e faste kunder!! (mamma: eg proeve aa folge eksempelet ditt fra Simon som du allti kjopte fisker av:):)


5 kommentarer:

Anonym sa...

Maria. Kan me på någen måde hjelpa med at CRO ungene får middag?
Eg blir helt dårlig av å høre at det skorter på penger til mat!
Mamma

Anonym sa...

Fytti, Maria!!! Ting har gått sånn i ett her at eg har nesten glemt å sjekke ut bloggsiden din..:(:(
Eg huska ikkje adressen, men så googla eg deg!! Ser ut som du har hatt det heilt utrolig konge, spennende, utfordrende.. og eg tippe du komme hjem med 120 kofferter proppfulle av erfaringer og minner for resten av livet!!:):) Det eg nå i grunnen lurte på e NÅR KOMME DU HJEM IGJEN???:) Savne deg masse masse og glede meg te du komme, så eg kan hørre in real life kossen livet har behandla deg det siste halve året!!
(Katid komme du??:)
I sommer, då ska me råna, Maria!!
E du klar?
Stor klem fra Line!!:)

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Fragmentadora de Papel, I hope you enjoy. The address is http://fragmentadora-de-papel.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Hei kjære kjære Maria! Her sitte me ( Mai og Karin ) i regnfulle bergen å tenke på deg! Syns det er rart å tenke på at du er så langt borte og har en så anderledes hverdag enn det vi har. Det må virkelig gi et annet perspektiv når barna ikke får nok mat, da blir plutselig alt annet mindre viktig. Du gjør en så vanvittig verdifull jobb! Kjempekjekt å lese på bloggen din altså! Me glede oss masse til å se deg igjen! Det er vel ganske snart?! Stor klem fra oss!

Anonym sa...

Hei Maria!
Veldig artig å lese bloggen din, og høre om noe av det du opplever. Leste også stykket ditt i Hald-bladet, det var bra :) Konge med hilsenen du og Margrethe hadde lagd til Valdres-reunion også. Nå nærmer det seg hjemreise, og jeg håper å få treffe deg i sommer da...hadde vært morsomt å komme innom Hald, men vi får se...
Du får hvertfall nyte den siste tida og god tur hjem når den tid kommer!
Ingvild