onsdag 9. april 2008

Me har nå fått ei geit og 3 høns. Eller, det e sje me som har kjøpt de, men de bor hos oss. Det ser veldig idyllisk ut! På lørdag hadde me åg vår første slange med huset, så dyrelivet e det ingenting å sei på lenger.
Liv

Eg holde på å søke på samordna opptak, til alle slags studier. Eg sitte bare å velge og vrake ka eg syns høres interessant ut. Det e kvalmande urettferdig at vennene mine her isje ein gang vett om de får sjansen til å gå på universitetet. Å de e mye mer engasjert i skole og lesing enn eg noen gang har vært. I tillegg slite CRO litt med pengene for tiden, og matprisen e veldig høy nå så de maatte kutte på måltidene på CRO. Lunsj e for alle, men der e isje middag lenger og morgengrøten e kun for Rehabiliteringsklassen og de som går i lære til fagbrev. I Norge e folk heilt hysteriske på at unger må få rett mat og i hvert fall frokost -kossen ska de ellers klare å konsentrere seg på skolen? Ja, kossen ska de det? Dessverre, her i Uganda finnes der større problemer enn det.


Siden det blei litt negativt naa maa eg veie opp me aa fortelle om lærerene her. Me går rundt på skolene for å sjekke at CRO ungene går på skolen og då prate me en del me lærerene. Folk kan sei ka de vil om slåing og andre ting de meine e forferdelig i skolesystemet her, men lærerene imponere meg. Når en lærer som har hatt en klasse på 60-100 unger i rundt 2 måneder på stående fot kan navnet på alle elevene sine, og til og med kan fortelle akkurat kossen den enkelte ligge an på skolen, då bøye eg meg i støvet eg.

Isaiah har begynt aa selge egg for aa tjene penger. Eg og Lisbeth e faste kunder!! (mamma: eg proeve aa folge eksempelet ditt fra Simon som du allti kjopte fisker av:):)