mandag 26. november 2007

Fusst det viktigste; min nye adresse: Maria Kalstø, CRO, P.O.Box 1610, Mbale , Uganda

Då va det mandag igjen. Eg va klar for en heilt normal mandag, men den gang ei. Sist uka va nemlig heile staben vekke på workshop å meg å Lisbeth styrte “aleina”. Eller på papiret styrte me aleina, men heldigvis e der mange av de eldre guttane som e ferdige me eksamenane sine nå, så det va vel di som styrte showet. Men me hjalp nå te. Verfal så merka eg at det va en del mer arbeid når det va me som lagte programmet. Måtte plutselig bruka kveldene te å planlegga neste dag. Så eg innbile meg at eg nå har fått ennå litt mer innblikk i en lærers hverdag. Men i dag va det nye uka, og lærerene sko ta over, -trodde me.
Når me kom på jobb i dag tidlig va der bare ein aen lærer her og han va på vei hjem. Di hadde nemlig fått beskjed om at de burde ta seg en dag fri så de kunne slappa av ette forrige uka. Jadda, så då har me fått styra plassen ein ekstra dag.
Egentlig e læreryrket (ette det lille eg har erfart) ganske givende. Ungene e kjempeinteresserte, og svare når eg spør di om ting å alt.. Eg hadde for eksempel ein “engelsktime” (-me følte me hadde hatt lit mye formgiving/leking så me kopierte engelsktimene di har her). Så då hadde me om deler på kroppen. Før de skulle tegna, skulle de sei ordene i kor. Eg fusst, åsså sko de repetera. Eg: haaand…
minst 60 unger: HAAAAND…! En kan bli litt maktsyke av sånntJ
Må bare fortelle noge kjempekoseligt ,(som nok interessere Eivind vist du lese?Det handle om kompisen din Dan..hehe)
Eg tror Dan e den mest berømte CRO ungen. Act Nowerane som va her i fjor skreiv en del om han i aviser hjemma, og han har visst vært brukt som CRO sitt “ansikt” i Amerika og. Sist uka va der åg nogen nordmenn her som lagde en film de ska bruke for å samle inn penger til CRO, gjennom Start FK/Fevennen på Sørlandet. Då fulgte de Dan sitt liv, for han bor ennå på gatå. Han har vært på CRO kjempe lenge, og alle vett kem han e. Som ein maskot. De har prøvd å flytta han tebake til familien igjen flere ganger, som bor utfor byen, men han komme allti tebake. Eg tro enkeli isje di visste ka mer di sko prøve me han. MEN nå vettu.. Johnson som åg e “CRO barn”, å va i Norge i fjor med Act Now, har sagt at han kan prøve å ha an boende hos seg. Han har jo sjøl vert gatebarn, og håpe han kan hjelpa Dan. Så i løpet av denne ukå blir det vel, ska Dan flytta inn hos han.
Johnson ska lære han litt matte og andre fag, og vist det går bra, og Dan finne seg te rette kan han begynne i første klasse neste år. I en alder av 16 (?) år. Åhr, det blir spennende..
Eller e det sje så mye nytt tror eg. Eg e invitert i ennå ett bryllup, på lørdag. For å ver ærlig e eg isje så veldigt gira på brylluper for tiå, men det kan kanskje bli litt kjekt. Det e nemlig ein ugander som gifte seg me ei engelske. Så eg håpe veldigt inderligt at Kaaanskje de har enn aen type kaka denne gangen. Hadde vert så godt me ei skikkelig bløtkake eller alt aent enn denne eine Uganda kakå di har, som isje smake særligt mye.
Åh, og me har møtt to svensker -tro det eller ei. Ei jenta som e like gammel som meg som jobbe som Bordtennis instruktør (!!), og ein gutt som jobde som det i fjor, men ska bo her nogen måneder te nå.. Så vist eg har tid ska eg bli dritgo i bordtennis.. Snakis!