onsdag 16. januar 2008


Dette e fra Mombasa. Eg ville saa gjerna ha strandbilder men dataen klikka saa eg maatte bare finne ett paa google:)

Ojsann, nå må eg prøve å samle di tri siste ukene her. Det har sjedd så masse at det kan bli vanskelig men eg kan i hvertfall nevne di viktigste tingene

Eg har jo allerede nevnt Kenya. Selv om me bare kunne være på den norske skolen di siste dagene, fikk me gjort en del før valget. Me va med Vegard og di i slummen i Nairobi der de brukte og jobbe, åsså reiste me jo som sagt te Mombasa. Ette å isje ha sett havet på tre måneder blei det litt for mye for meg og Kristin. Me brukte mesteparten av tiden vår på Mombasa te å grille oss på bademadrasser. Ein dag klarte me åg å dra me oss ein livredde Vegard ut på ein 2 timers ekspedisjon til ein øy lenger ute på havet. Der va det strømmer, og kråkeboller og digre sjøstjerner -men me fikk i hvert fall nok farge. Målet vårt va å bli sykt brune til nytårsaften åsså va det isje så farlig ette det. Me klarte det ganske greit, flassingå begynte for alvor i 2008


Tilbake til Kampala etter "BigBrother" i Nairobi. Det føltes nemlig nesten litt sånn, selv om det bare va tre dager. Der tok me igjen me å henge på kafeer, teater, salsakurs, konsert osv.


Kenya gjengen paa piknik i hagen til margrethe og kristin der me lagte cassava chips..mmm
Når læreren vår kom sist uka reiste me sammen me alle de andre fra Hald som e i Øst Afrika, til Jinja. Jinja ligge på veien fra Kampala til Mbale. Det e en veeldig backpacker plass.(det føltes som en slags koloni, eller som i "the Beach" der di bor sammen på ein øde øy i Thailand..) Den ligge nemlig me Nilen, der de har rafting, strikkhopping og masse aent kjekt. Eg hoppa i strikk forresten! Åhhrr, det va heilt vilt, det sykaste eg har gjort i heila mitt liv. 44 meter ned åsså blei eg dyppa i Nilen. Eg ska legge ut bilder fra det saa fort eg faar nogen:)
Tilbake i Mbale
Gøj, Gøj, Gøj!
Eg har løfta så mangen unger at eg har fått muskeltrening, tror eg. Di e fremdeles kjempeskjønne alle sammen. I går va me på ein fotballkamp for juniorlaget, så satt eg å åpna julepost. Då satt det mangen rundt meg å bare kikka, kjempespent på ka som kom opp av konvoluttane. Kort me julemotiv va veldig interessant. Å mamma, du sendte nogen klistremerker til undervisningen men siden di isje har skole på ein stund blei det til at alle te slutt sprang rundt me lyseblå "kastemerker" i pannen. Maren, du hadde åg klistra nogen Donald klister på konvoluttene -di åg springe rundt i Namatala nå..hehe.

I går viste me ein klasse fra Sagavoll folkehøgskole rundt i Mbale. Meg og Charles viste halve klassen rundt i Namatalaslummen. For di som har lest i menighetsbladet så e det den samme Charles som har skreve det diktet som sto der. Te slutt skulle me innom hyttå hans, så di kunne se kossen han bodde. Eg blei kjempe sjokka! Sist eg va hos Charles før jul, va det bare hans jordhytta og tri andre samla på ett "tun". Nå va det komt opp et svært hus rett på siå av jordhyttå hans. Før eg reiste til Kenya sa han at han holdt på me ett eller aent og ville ver veldig opptatt i julen, men han kunne absolutt isje sei ka det va for noge. Så har han bygd seg et kjempefint hus av murstein (som han har lagt sjøl) med metallplater som tak! Så når regntiden komme slippe han å bekymra seg.. Han mangle litt på huset ennå, men regne me å ver ferdige til regntiden. Han har fire ganske store rom, -han måtte bygge såpass stort for han har nogen venner det må bli plass til. Åhr det va kjekt alså.
Ellers e di mest brukte velkomstkommentarene fra staben på CRO;
"your skin has changed" -som jo e ein bra ting
"you’ve grown FAT!" -øøh..takk? hehe..

Fra nyttaarsaften paa den norske skolen!