søndag 18. november 2007

Bilder og tekst har blitt litt stokka om, det va sje min feil:S

Så altfor mye har skjedd på kort tid! Eg harsje fått tid te å fordøya ting den siste uka. Eg sa det te Lisbeth i går; der e så altfor mye eg har lust å rekka, men så e det aldri tid nok!

Eg kan oppsummere de store hendelsene kanskje.. Sist uka va me med CRO koret når de skulle opptre på en Graduation Ceremony her i byen. Då fikk eg endelig stått på lasteplanet te CRO lastebilen- ahhh, det va så kjekt! Eg e klar over at det isje hørres så spesielt ut, men kom her å test det ut sjøl.
Koret va Dødsbra, for de som har sett Sister Act 2 –så fikk eg samme følelsen av å se ungane opptre som koret i den filmen. Det va fusst mye annen underholdning som va langdrygt og midt på treet bra, men når CRO kom våkna heila forsamlingen, alle lo og klapte å stemningen steig heilt vannvittigt.. Konge. Råning i Afrika..:):)


Lørdagen va me me Charles og klassen hans fra universitetet på tur til Lake Victoria. Der va det en strand og greier. Me stoppte forresten me grenså over til Kenya, og gikk over til Kenya. Kjempekult. På forhånd tenkte eg at på denne turen kom eg sikkert til å få masse nye jentevenner, hehe, men universitetsjenter her e gifte og godt i gang med produseringå.. Så turen va kjekk, men eg nådde isje heilt målet mitt kan du sei. ((eg suns åg at "produsera" e ett ekkelt ord, men her får isje damene unger –de produsere..)


Universitetselevene og osser

Søndag tok me fusste buss te Kampala. CRO fotballlaget sko spille på mandagen så me tenkte å reise der ein dag i forveien for å ver me Kristin og Margrethe. Me begynte å snakka om neste år, og at me har lust å flytte sammen i enn eller aen leilighet der me skal lage afrika mat og ha afrikabilder og hørre på afrika musikk. Det e seriøst og, isje bare tull. Hadde vert råkult. Einaste som gjenstår e å velga ein by.. For eg vil te Bergen, men isje de andre…Men det tar me på sikt:)

Ellers skjedde det mye rart i Kampala;
Lisbeth blei frastjålet mobilen sin og pengene –me bankkortene oppi, den
eine bodaen eg kjørte me krasja (men eg har det bra), me spiste Kasawachips for fusste gang –ennå en fantastiske afrikansk matrett, mmmm, og CRO laget tapte.. Åsså blei eg syk for fusste gang.. Eller, det va på vegen hjem til Mbale. Fytti eg love at det e det versta eg har opplevd i heile mitt liv. Eg begynte å bli dårlige etter ein time i bussen.. Så blei det verre og verre og tilslutt satt eg bare å holdt pusten og bedde FadervårDusomerIhimmelen om og om igjen, det va det einaste eg klarte å fokusera på. Eg tror det må ha vert ett eller aent eg spiste for eg hadde kramper i magen, og måtte både på do og spy.. Det eg huske best fra den turen va spesielt en gang når eg skulle se på vegskiltene for å se ko langt det va igjen. Eg va Sikker på at det isje kunne ver mer enn en haltime..-Så va det 90km.. Itte det huske eg isje så masse, tror eg kobla heilt ut.. Heldigvis varte det isje lenge, itte me hadde komt jem blei eg bra på ett par timer.. Diggdigg.
Fra venstre; 1. Skilt på et tre utfor George sitt hus -Warning! A leopard has been spotted in this hill... Eksotisk:) 2. Sånn ser Margrethe ut om morgenen. Meg og Kristin hadde vert så snille å kjøpt ein skikkelige afrikakake te na.. Den ser sykt bra ut? men smake desverre som ei dårlige krydderkaka. 3. George, som jobbe me Kristin og Margrethe. Han e egentlig fra Kenya, og den dagen me kom fikk me verme te han fordi han lagte mat:) mmmm..


I går fikk me besøk fra Norge! Strømmestiftelsen og Fevennen, og ein kameramann fra Nærbø. Så nå føle eg meg virkelig hjemmaJ De lage reportasjer til Start, som samle inn penger til ny stadion for CRO. I dag va me rundt i byen, åsså va det kjekt å snakke me nogen som isje hadde vert her før , om arbeidet og ungane og Afrika generelt. Følte plusseli eg va litt kjent her, så det va kult.
Tror eg slutte av her, men ein ting MÅ eg bare nevna. Kvite folk asså, de skuffe meg heila tiå (nå snakke eg isje om de som e på besøk på CRO). Det e turistsesong her nå, og av og te så ser me kvite folk i gatene, og i Kampala e der jo mangen. Det som e så villt skuffane e at når dår e turister her i Mbale, så har eg jo lust å sei "hei" te de. Eg jør jo det me alle afrikanerane, og disse e jo kvite –føle liksom eg e litt i slekt me de. Men neida, seie du "hei" te nogen kvite så prøve di å snu seg vekk, eller liksom "gli inn i mengden" –som om det går ant. Æsj.
Eg har snakt om det te folk her, og de suns det hørres kjemperart ut. Å de afrikanerane som seie de har vert i Norge, seie at det e så koselig å ver i Oslo, for då komme liksom andre afrikanerane å snakke te di å sånn. Mitt mål e å bli sånn som det, -eg må bare finne nogen av mzunguane her som gidde å svare meg:)Fra venstre; 1.Bodaboda sjåfører i Busia. Her har de klart og fått alle bodasjåførene til å gå med uniform!! Tror det e den eineste plassen di har klart det.. Og isje hvilken som helst uniform:) 2. Meg og Charles i Kenya!!Nå må eg slutte av, eg e kjempesulten og
me ska ha BØNNER og POSHO til middag
-mmmmm!!