onsdag 2. januar 2008

plutselig blei planene forandra. Me kom til Nairobi pa mandag og skulle ver her di neste to ukene. Men pa grunn av valget her, e det masse faelt som skjer og skolen har forandra opplegget saa naa ska me te vaart eget land, Kampala. Litt nedtur siden eg egentlig gleda meg til aa se Nairobi, men eg har jo hatt det herligt i Mombasa og naa har me sotte her paa den norske skolen siden mandag naar me kom saa det blir jo herligt aa faa litt frihet igjen. Eller, me har sje faat laavt aa gaa ut fra skoleområdet men me har storkost oss kver dag. Dette e en kjempe plass, med et lite basseng, volleyball bane og slakk line! saa nyttarsaften va kjempebra og de andre dagene ogsaa. Det e egentlig litt kvalmende suns eg, me fole me e paa leir og bare slappe av mens me horre om alt det faele som skjer rundt i slummane og ellers i landet. Der e mangen andre norske her og, og en gjeng fra Tau som e her og besoke kameraten sin som e her m NLM opplevde virkelig dramatiske ting naar di skulle te en landsby. Mange hundre folk i en landsby omringa bilen di satt i og kasta svaere steiner foran bilen.. Det endte me at politiet maatte eskortera di vekk og saa blei di flydd tilbake til Nairobi ittepaa.. Tror Vg har skreve endel om det.. Di ringte verfal. Saa eg skjonne kanskje at skolen vaar suns det e like greit at me reise te Kampala..Paa grunn av at de frykte galne ting her i byen i maaraa pga ein demonstrasjon de ska ha, maa me reise te flyplassen kl seks i morgen tidlig, aa vente der til flyet gaar kl seks om kvelden. Men altsaa det meine eg isje paa en negativ maate, eg suns det e godt aa vite at me blir saa godt tatt vare paa, selv om det som sagt foeles kvalmende urettferdig at me som e tryggast bare reise ut av heila situasjonen.
Har lite bilder fra julefeiring og nyttaar men det faar komme naar eg har muligheten.!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har du opplevd masse både godt og vondtKan du forstå flyktningene som plutselig må reise fra alt, bare springe vekk?
Vi ser TV. Takk og lov at du e trygt tilbake i Kampala nå.
Klem mamma

Anonym sa...

Gla i deg Maria! Godt du e trygge!
Klem, tvillingen din

Mario sa...

Heilt sant, vi som er ute blir som regel prioritert og sikra tryggheit i alle situasjonar. Nå har ikkje eg opplevd noko slikt som du beskriv i løpet av opphaldet her i Kamerun, men vi blir jo prioritert på alle andre slags moglege måtar også.. Som for eksempel når vi er oppe på sjukehuset. Sjølv om vi berre skal sjekke blodsukkernivået, blir vi prioritert framføre nokon kamerunesarar som er dødssjuke. Det er kamerunesarar som vinkar oss forbi, og det blir oppstyr viss oss nektar, og heller vil stå i kø.... det er vanskeleg, men oss får heller tenke at det er betre at det er sånn istedenfor at ingen ville tatt oss i mot i det heile og store...
Lykke til vidare med dei gode haldningane, forstår frustrasjonen!

Anonym sa...

Hei Maria!

1. Eg må bare fyst av alt komma me ein korreksjon. Der e ingen gjeng frå Tau her i Nairobi, det e bare meg. Vennene eg hadde besøk av va frå Fogn og Sandnes.
2. Du må komma tebage te Nairobi å var me å gå på slakk line. Me har bytta tre så det e møye meir digg.
3. Har du delt ut någen capsar, og sende du bilde viss te?

Helsing Simon i Nairobi

Anonym sa...

Hehe, eg blei ikkje veldigt fornærma for at du sa at det va ein gjeng frå Tau her. I tilfelle du oppfatta det sånn. :)
Uansett, det e møye roligare i Kenya nå, og me har vore litt utføre tomtå... Men me e spente på fortsettelsen, kan utvikla seg begge veier. Men planen e at me blir i Kenya te me ska heim. (Utenom ein liten Tanzaniatur, men det har vore planlagt heile veien.)
Forstår godt at dokk blei skuffa når det ikkje va Slakk Line eller basseng i Kampala, men sånn e livet.
Glede meg te du ska gi ut capsar på mandag. :)
Lykke te videre i Uganda
Helsing Simon. I Kenya.

Anonym sa...

mambo vipi sista! nå e de ikkje lenge igjen te me komme. glede meg sånn! kan me ikkje ta det litt som det komme, hvis du har gode forslag te någe kjekt å gjør i kampala mens me vente på foreldre, så kan me gjør det, men ikkje stress...glede meg te african time igjen :) og så sinnsygt gøy at du blir med til zanzibar! klem